’90s Supermodellen die niet in de docuserie ‘The Super Models’ zijn opgenomen, maar wel hadden moeten zijn

In de Apple TV+ docuserie ‘The Super Models’ staan de iconische supermodellen Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista en Christy Turlington centraal. De serie neemt kijkers mee achter de schermen van de modewereld in de jaren ’90 en belicht de invloed van deze vier modellen. Hoewel de vierdelige documentaire andere modellen uit dat decennium bespreekt, worden sommige invloedrijke modellen slechts kort genoemd of helemaal niet behandeld1.

Enkele opmerkelijke afwezigen

Tatjana Patitz is een van de iconen uit de jaren ’90 die niet uitgebreid aan bod komt in de docuserie. Ze was te zien in George Michael’s “Freedom ’90” videoclip samen met de beroemde vier modellen. Haar invloed en aanwezigheid in de modewereld hadden zeker meer aandacht verdiend1.

Claudia Schiffer is een ander icoon uit de jaren ’90 wiens invloed niet volledig wordt belicht in de docuserie. Schiffer was een belangrijk gezicht op de catwalk, vooral als bruid in Chanel Couture-shows1.

Het belang van erkenning

Het is belangrijk om de invloed en het succes van álle iconische supermodellen uit de jaren ’90 te erkennen. Door enkele van deze modellen niet of nauwelijks te belichten in de docuserie, wordt hun bijdrage aan de modewereld en hun impact op de mode-industrie mogelijk onderschat1.

Conclusie

Hoewel ‘The Super Models’ docuserie zich richt op vier iconische supermodellen uit de jaren ’90, zijn er enkele andere invloedrijke modellen uit die tijd die niet of nauwelijks aan bod komen. Het is belangrijk om de bijdragen en invloed van álle supermodellen uit die periode te erkennen en te waarderen, aangezien zij allemaal een rol hebben gespeeld in het vormgeven van de mode-industrie en het creëren van blijvende trends en stijlen1.

Releated

Wat heeft Cardi B gedaan?

Cardi B, een voormalig lid van Love and Hip-Hop, werd wereldberoemd nadat haar nummer ‘Bodak Yellow’ op nummer 1 belandde1. Hoewel sommigen haar verhaal als een voorbeeld zien om te volgen, is Cardi B niet geïnteresseerd in het zijn van een inspiratiebron. Ze gelooft dat haar succes te danken is aan haar unieke persoonlijkheid en niet […]

Cardi B Schittert in Haar Eerste Catwalkshow bij Balenciaga

In een opvallende wending van gebeurtenissen, maakte de hiphop-icoon Cardi B haar catwalkdebuut bij de Balenciaga herfstshow van 2024. De show, die plaatsvond op een afgezette straat in Los Angeles, trok enkele van de grootste namen uit Hollywood, waaronder Kim Kardashian, Nicole Kidman en Salma Hayek. Cardi B, bekend om haar flamboyante stijl en onverschrokken […]