Carmen Dell’Orefice: Een Inspirerend Icoon in de Modewereld op 92-jarige Leeftijd

Carmen Dell’Orefice, een 92-jarige vrouw, is een opmerkelijke figuur in de modewereld, een industrie die vaak gericht is op jeugd. Ze wordt beschouwd als het oudste werkende model ter wereld. Hoewel Alice Pang, een model uit Hong Kong, een paar jaar ouder is op 96-jarige leeftijd, is Dell’Orefice uniek omdat haar carrière niet begon in haar 90s of zelfs middelbare leeftijd. Ze is al model sinds haar 15e, met een indrukwekkende carrière die 77 jaar beslaat.

Dell’Orefice, oorspronkelijk uit New York City, werd ontdekt toen ze 13 was tijdens een busrit. Haar eerste foto’s waren niet zoals verwacht, maar twee jaar later kreeg ze haar doorbraak toen ze naar Vogue magazine werd gebracht en haar eerste modellencontract tekende. Dit markeerde het begin van een vruchtbare en langdurige modellencarrière. Maar het was niet altijd een gemakkelijke reis. Aanvankelijk verdiende Dell’Orefice niet genoeg geld met modelleren om zichzelf te onderhouden, dus zij en haar moeder werkten als naaisters. Dell’Orefice ging zelfs op rolschaatsen naar haar modellenklussen om geen vervoerskosten te hoeven betalen.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Vraag: Wie is Carmen Dell’Orefice?
Antwoord: Carmen Dell’Orefice is een 92-jarig model, beschouwd als het oudste werkende model ter wereld. Ze is al model sinds haar 15e.

Vraag: Waar komt Carmen Dell’Orefice vandaan?
Antwoord: Carmen Dell’Orefice is oorspronkelijk afkomstig uit New York City.

Vraag: Hoe begon Carmen Dell’Orefice haar modellencarrière?
Antwoord: Carmen Dell’Orefice werd ontdekt toen ze 13 was tijdens een busrit. Haar eerste modellencontract tekende ze bij Vogue magazine toen ze 15 was.

Verklarende Woordenlijst

Model: Een persoon die poseert voor kunstenaars, fotografen, of anderen om een afbeelding of sculptuur te creëren of om kleding of producten te promoten.

Modellencontract: Een juridisch document dat de voorwaarden en condities van de professionele relatie tussen een model en een modellenbureau of klant vastlegt.

Vogue magazine: Een invloedrijk mode- en lifestylemagazine dat wereldwijd wordt gepubliceerd. Het staat bekend om zijn fotografie en heeft een lange geschiedenis van publicatie van belangrijke schrijvers en fotografen.

Releated

Hoe krijg je een jonger gezicht?

In de zoektocht naar een jeugdige uitstraling zijn er talloze wegen die men kan bewandelen. Het verlangen naar een jonger gezicht is een veelvoorkomende wens, en met de juiste aanpak kan dit verlangen werkelijkheid worden. Hieronder volgen enkele tips en technieken die kunnen bijdragen aan een frissere en jongere uitstraling. Gezonde Levensstijl Een gezonde levensstijl […]