Coupang Redt Farfetch met een Injectie van $500 Miljoen

Coupang, een Fortune 200 bedrijf genoteerd aan de New York Stock Exchange, heeft een reddingsboei uitgeworpen naar Farfetch, een toonaangevend bedrijf in de luxe modewereld. Coupang heeft ermee ingestemd om $500 miljoen aan noodfinanciering in Farfetch te pompen als onderdeel van een “pre-pack” administratieproces1.

Deze kapitaalinjectie zal Farfetch in staat stellen om haar unieke merken en boetieks te blijven voorzien van op maat gemaakte, geavanceerde technologie en toonaangevende ontwerpers toegang te geven tot consumenten wereldwijd. Coupang, met operaties en ondersteunende diensten in markten zoals Zuid-Korea, Taiwan, Singapore, China en India, zal haar operationele uitmuntendheid en innovatieve logistiek combineren met de leidende rol van Farfetch in het luxe ecosysteem1.

Bom Kim, oprichter en CEO van Coupang, benadrukte de transformatieve rol van Farfetch in de luxe retailsector en de toekomst van online luxe. Hij gaf aan dat Farfetch zich zal heroriënteren op het bieden van de meest verheven ervaring voor ‘s werelds meest exclusieve merken, terwijl het een gestage en doordachte groei nastreeft als privébedrijf1.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Wat is een “pre-pack” administratieproces?
Een “pre-pack” administratieproces is een procedure waarbij de verkoop van alle of een deel van de activa van een bedrijf wordt onderhandeld vóór de formele insolventieprocedure, maar pas wordt voltooid na de aanstelling van de beheerder.

Wat is Coupang?
Coupang is een Zuid-Koreaans e-commerce bedrijf dat opereert in meerdere Aziatische markten. Het bedrijf is genoteerd aan de New York Stock Exchange en staat bekend om zijn operationele uitmuntendheid en innovatieve logistiek.

Wat is Farfetch?
Farfetch is een Brits internationaal platform voor luxe mode dat kleding, schoenen, tassen en accessoires van meer dan 700 boetieks en merken van over de hele wereld verkoopt. Het bedrijf heeft een leidende rol in het luxe ecosysteem en biedt geavanceerde technologie aan exclusieve merken en boetieks.

Wat betekent het voor Farfetch om een “gestage en doordachte groei als privébedrijf” na te streven?
Dit betekent dat Farfetch van plan is om haar bedrijfsactiviteiten en marktaandeel gestaag uit te breiden, maar op een doordachte manier die de stabiliteit en duurzaamheid van het bedrijf op lange termijn waarborgt. Als privébedrijf zal Farfetch niet langer onderworpen zijn aan de druk van aandeelhouders voor kortetermijnwinsten, wat het bedrijf meer flexibiliteit geeft om strategische beslissingen te nemen die gericht zijn op langetermijngroei.

Releated

Hoe krijg je een jonger gezicht?

In de zoektocht naar een jeugdige uitstraling zijn er talloze wegen die men kan bewandelen. Het verlangen naar een jonger gezicht is een veelvoorkomende wens, en met de juiste aanpak kan dit verlangen werkelijkheid worden. Hieronder volgen enkele tips en technieken die kunnen bijdragen aan een frissere en jongere uitstraling. Gezonde Levensstijl Een gezonde levensstijl […]