Davide Renne: De Nieuwe Creatieve Directeur van Moschino

De in Toscane geboren ontwerper Davide Renne zal officieel de creatieve directeur van Moschino worden in november 20231. Renne, 46, is al enkele weken de favoriete kandidaat van de Milanese geruchtenmolen om Jeremy Scott op te volgen als creatieve kapitein van Moschino2. Massimo Ferretti, de uitvoerend voorzitter van Aeffe, zei over de nieuwe aanwerving: “We zijn ervan overtuigd dat hij een cruciale rol zal spelen in het vormgeven van de toekomst van Moschino, een wereldwijd huis met een Italiaans hart”2.

Renne heeft een indrukwekkende achtergrond in de modewereld. Tot voor kort was hij hoofd van de dameskledingontwerp bij Gucci. Hij klom op naar die positie tijdens bijna 20 jaar bij het in Rome gevestigde huis dat eigendom is van de Fransen, dat de tijdperken van zowel Alessandro Michele als Frida Giannini omvatte2. Renne trad in februari 2004 toe tot Gucci na bijna vier jaar te hebben gewerkt naast Alessandro Dell’Acqua, die hij beschrijft als “mijn eerste leraar en mentor in de mode”2. Renne is afgestudeerd aan de Polimoda modeschool in Florence2.

Franco Moschino richtte zijn gelijknamige label op in 1983 op aandringen van zijn toenmalige baas Gianni Versace. Aeffe, dat in 1980 was opgericht door Massimo en Alberta Ferretti, produceerde de collecties vanaf het begin als licentiehouder2. In het decennium voor zijn dood in 1994 als gevolg van complicaties door aids, definieerde Moschino enkele van de meest oneerbiedige en verwarrend subversieve codes in de hele mode – de belangrijkste daarvan was een brandend gebrek aan respect voor mode zelf2.

Renne zal nu het huis’s vierde hoofdontwerper worden na Scott, Rossella Jardini en de oprichter Franco Moschino2. In zijn notitie deelde Renne een glimp van zijn eigen filosofische benadering en zei: “Ik hou niet van mode die antwoorden dicteert – ik ben meer geneigd om de juiste vraag te vinden, dan komen de antwoorden in de dialoog van de ontwerper met ons publiek: mode is inherent op maat gemaakt”2. Renne’s eerste collectie voor Moschino zal te zien zijn op de Milan Fashion Week in februari 20242.

Releated

Welke nationaliteit heeft Oprah Winfrey?

Oprah Winfrey, geboren op 29 januari 1954 in Kosciusko, Mississippi, Verenigde Staten, is een prominente televisiepersoonlijkheid, actrice en ondernemer2. Ze wordt vaak de “Koningin van alle Media” genoemd en was de rijkste Afro-Amerikaanse van de 20e eeuw1. Haar invloed op de cultuur is ongeëvenaard, met een invloed die volgens sommigen zelfs groter is dan die van universiteitspresidenten, […]

Oprah Winfrey Schittert in Paarse Paillettenjurk van Dolce & Gabbana op Academy Museum Gala 2023

Oprah Winfrey, een icoon van stijl en een belangrijke bijdrager aan de filmindustrie, blijft indruk maken. Tijdens het Academy Museum Gala 2023 schitterde ze in een paarse paillettenjurk van Dolce & Gabbana. Haar fans kunnen zich verheugen op meer memorabele verschijningen in deze feestelijke periode en daarna. Oprah Winfrey is niet alleen een televisiepersoonlijkheid, maar […]