De belangrijkste modetrends voor lente 2024: Een vooruitblik op de New York Fashion Week

De New York Fashion Week is voor modeliefhebbers wat de Super Bowl is voor sportfans. De modeshows zijn officieel van start gegaan en de lente/zomercollecties van 2024 van merken als Helmut Lang, Coach en Collina Strada bieden genoeg mode-inspiratie om ons warm te houden tijdens de herfst en winter1. In dit artikel bespreken we de acht belangrijkste modetrends die we al hebben gespot tijdens de New York Fashion Week voor lente 2024.

Trend 1: Vintage geïnspireerde silhouetten

De lente/zomercollecties van 2024 laten zien dat vintage geïnspireerde silhouetten weer helemaal terug zijn. Denk hierbij aan elegante jurken, rokken en blouses met een knipoog naar het verleden. Deze trend is zowel stijlvol als tijdloos en kan gemakkelijk worden gecombineerd met moderne accessoires voor een eigentijdse look1.

Trend 2: Nieuwe interpretaties van populaire trends

Naast de vintage geïnspireerde silhouetten zien we ook nieuwe interpretaties van populaire trends uit voorgaande jaren. Zo zijn er bijvoorbeeld frisse varianten op de aardetinten3, opvallende sieraden3, en minimalistische monochrome looks3. Deze trends zijn vernieuwend en zorgen voor een interessante mix van stijlen op de catwalk.

Trend 3: Tassen en schoenen

De New York Fashion Week lente/zomer 2024 heeft ook een aantal opvallende tassen- en schoenentrends laten zien. Zo zijn er prachtige tassen van ontwerpers als Kate Spade2 en opvallende schoenentrends zoals chunky neon sneakers, witte laarzen, zilveren hakken, dijhoge laarzen, robijnrode muiltjes, flatform sandalen en kniehoge platte schoenen4.

Trend 4: Nageltrends

Ook op het gebied van nageltrends zijn er interessante ontwikkelingen te zien tijdens de New York Fashion Week lente/zomer 2024. Zo zijn er bijvoorbeeld chromen nageltips en “oranje ijs” nagels gespot5. Deze trends zullen ongetwijfeld overal te zien zijn in het komende seizoen.

Trend 5: Virale momenten

Tot slot zijn er tijdens de New York Fashion Week lente/zomer 2024 ook enkele virale momenten geweest. Denk hierbij aan opvallende accessoires en spraakmakende mode-stunts6. Deze momenten zorgen voor extra aandacht en buzz rondom de modeweek en de getoonde collecties.

Conclusie

De New York Fashion Week lente/zomer 2024 heeft een aantal interessante en veelbelovende modetrends laten zien. Van vintage geïnspireerde silhouetten tot opvallende tassen en schoenen, er is genoeg inspiratie om naar uit te kijken in het komende seizoen. Houd deze trends in de gaten en begin alvast met het plannen van je garderobe voor de lente van 2024!

Releated

Kendall Jenner schittert op de catwalk van Victoria Beckham, terwijl zus Kim en moeder Kris op de eerste rij zitten

Kendall Jenner, het 27-jarige supermodel, liep vrijdag over de catwalk voor de Victoria Beckham Lente/Zomer 2024 dameskleding show1. De show vond plaats in een herenhuis dat ooit het huis was van Chanel-ontwerper Karl Lagerfeld. Kim Kardashian en Kris Jenner zaten samen met Kris’s vriend Corey Gamble op de eerste rij om het langverwachte mode-evenement bij te wonen1. Ondersteuning van familie tijdens Paris Fashion Week Kendall Jenner krijgt steun van haar naaste familie terwijl ze Paris […]