De viering van 50 jaar iconische wikkeljurk van Diane von Furstenberg

Het jaar 2024 markeert een belangrijke mijlpaal in de modewereld: het 50-jarig jubileum van de iconische wikkeljurk van Diane von Furstenberg. Ter ere van deze gelegenheid heeft von Furstenberg een reeks initiatieven ontplooid om de jurk die haar op de modekaart zette, te erkennen.

Geïnspireerd door de New York Times kruiswoordpuzzel, waarin de naam van von Furstenberg in maart 2023 als aanwijzing werd gebruikt, heeft ze een speciale jubileumprint ontwikkeld. David Kwong, de maker van de kruiswoordpuzzel, werkte samen met von Furstenberg om een aangepaste kruiswoordpuzzel te maken. Deze print is overgebracht op een zijden sjaal die vanaf donderdag online en in de winkel verkrijgbaar zal zijn voor $258.

De exclusieve capsulecollectie omvat 16 silhouetten, waarvan er zes updates zijn van klassieke wikkeljurken in jersey. Deze stukken tonen drie prints voor de lente van ’24, waarvan er één een andere kruiswoordjurk is die verschillende DVF-mantra’s uitbeeldt zoals “waarheid”, “durven”, “vrijheid”, “houding”, “in charge” en “liefde”. Die kruiswoordprint, in-house gemaakt, is beschikbaar op twee wikkeljurken, een een-schouderjurk en een zijden sjaal.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een wikkeljurk?
Een wikkeljurk is een jurk met een voorkant in de stijl van een wikkelrok. Het heeft een sluiting die meestal aan de zijkant of achterkant zit, en het materiaal zelf wikkelt zich om het lichaam.

Wie is Diane von Furstenberg?
Diane von Furstenberg is een Belgisch-Amerikaanse modeontwerpster die vooral bekend is om haar iconische wikkeljurk. Ze heeft een grote invloed gehad op de modewereld en blijft tot op de dag van vandaag een prominente figuur.

Wat is een capsulecollectie?
Een capsulecollectie is een kleine verzameling veelzijdige kledingstukken die op verschillende manieren kunnen worden gecombineerd om een breed scala aan outfits te creëren.

Wat is een zijden sjaal?
Een zijden sjaal is een sjaal gemaakt van zijde, een natuurlijke vezel die bekend staat om zijn gladde textuur, glans en duurzaamheid. Het is een veelzijdig accessoire dat kan worden gedragen om een outfit te accentueren of om warmte te bieden.

Wat betekent ‘in-house’ gemaakt?
‘In-house’ gemaakt betekent dat een product of dienst intern binnen een bedrijf wordt geproduceerd of geleverd, in plaats van te worden uitbesteed aan een derde partij. In dit geval betekent het dat de kruiswoordprint door het team van Diane von Furstenberg zelf is gemaakt.

Releated

Hoe krijg je een jonger gezicht?

In de zoektocht naar een jeugdige uitstraling zijn er talloze wegen die men kan bewandelen. Het verlangen naar een jonger gezicht is een veelvoorkomende wens, en met de juiste aanpak kan dit verlangen werkelijkheid worden. Hieronder volgen enkele tips en technieken die kunnen bijdragen aan een frissere en jongere uitstraling. Gezonde Levensstijl Een gezonde levensstijl […]