Erfenis en Verbeelding: De Kleindochter van Chloé’s Oprichter Vertelt

Gaby Aghion, geboren als Gabrielle Hanoka in Alexandrië, Egypte, in maart 1921, richtte het Franse modehuis Chloé op in 1952. Ze was een ondernemer en een pionier in de modewereld1. Haar nalatenschap leeft voort in de huidige generatie van het modehuis, met name in de kleindochter die haar passie voor mode en het plezier van verkleden deelt.

Chloé heeft een grote stap gezet in haar transformatie naar een doelgericht bedrijf door Gabriela Hearst te rekruteren, die al synoniem staat voor duurzame luxe, als haar nieuwe creatief directeur2. Hearst heeft een sterke focus op ethische productie en duurzaamheid, en ze is van plan om haar eerste collectie voor het gerenommeerde Franse merk volgend jaar maart te onthullen voor het herfst 2021 seizoen2. Ze zal doorgaan als creatief directeur van haar gelijknamige, in New York gevestigde modehuis2.

Hearst begon haar label in de herfst van 2015 nadat ze de leiding had overgenomen van de schapenranch van haar vader in Uruguay, en bouwde een luxe dameskleding- en accessoirebedrijf op de principes van tijdloosheid, kwaliteit en duurzaamheid2. Onder haar grondstoffen bevindt zich merinowol van de familieboerderij2. Ze heeft ook een sterke staat van dienst met lederwaren, haar top-handled, pouch-shaped Nina tas was een vlotte verkoper direct uit de startblokken2.

De benoeming van Hearst bij Chloé kwam vier dagen nadat het huis onthulde dat Natacha Ramsay-Levi, die een edgy élan aan het merk bracht tijdens een bijna vierjarige ambtstermijn, aftrad van de rol2. “Ik ben dankbaar voor een kans bij zo’n geliefd merk als Chloé,” zei Hearst in een verklaring2. “Ik ben dankbaar voor Natacha Ramsay-Levi en alle andere buitengewone ontwerpers die voor haar zijn gekomen”2.

Deze nieuwe fase in de geschiedenis van Chloé belooft een voortzetting van de erfenis van Gaby Aghion, met een hernieuwde focus op duurzaamheid en ethische productie. Het is een spannende tijd voor zowel het modehuis als voor de kleindochter van de oprichter, die haar passie voor mode en het plezier van verkleden blijft delen.

Releated

Welke nationaliteit heeft Oprah Winfrey?

Oprah Winfrey, geboren op 29 januari 1954 in Kosciusko, Mississippi, Verenigde Staten, is een prominente televisiepersoonlijkheid, actrice en ondernemer2. Ze wordt vaak de “Koningin van alle Media” genoemd en was de rijkste Afro-Amerikaanse van de 20e eeuw1. Haar invloed op de cultuur is ongeëvenaard, met een invloed die volgens sommigen zelfs groter is dan die van universiteitspresidenten, […]

Oprah Winfrey Schittert in Paarse Paillettenjurk van Dolce & Gabbana op Academy Museum Gala 2023

Oprah Winfrey, een icoon van stijl en een belangrijke bijdrager aan de filmindustrie, blijft indruk maken. Tijdens het Academy Museum Gala 2023 schitterde ze in een paarse paillettenjurk van Dolce & Gabbana. Haar fans kunnen zich verheugen op meer memorabele verschijningen in deze feestelijke periode en daarna. Oprah Winfrey is niet alleen een televisiepersoonlijkheid, maar […]