Erfgenaam van Hermès wil $6 miljard nalaten aan voormalige tuinman

Nicholas Puech, een 80-jarige erfgenaam van het Hermès-fortuin, heeft een onconventioneel idee over hoe hij zijn enorme rijkdom wil doorgeven. Puech, wiens moeder Yvonne Hermès is, behoort tot de vijfde generatie van een van de rijkste families ter wereld. Volgens Forbes is zijn huidige nettovermogen bijna $12 miljard. Hij nam in 2014 ontslag uit de raad van bestuur van Hermès, maar bezit nog steeds ongeveer 5% van het mode- en luxeartikelenbedrijf.

Oorspronkelijk zou zijn vermogen worden geërfd door een liefdadigheidsorganisatie die hij oprichtte, de Isocrates Foundation. Maar nu lijkt Puech van gedachten te zijn veranderd. Puech vecht in plaats daarvan om een voormalige werknemer zijn wettelijke erfgenaam te maken, zo meldde de Zwitserse nieuwsuitzending Tribune de Genève deze maand. De potentiële erfgenaam wordt door de Zwitserse krant beschreven als een “domestique” van Marokkaanse afkomst. CNN meldt dat hij een voormalige tuinman, klusjesman en huishoudelijk werker voor Puech was.

Puech, die geen kinderen heeft, zou naar verluidt hebben ingestemd om de totaliteit van zijn vermogen aan de stichting na te laten. Echter, als hij een kind heeft – of wettelijk een erfgenaam adopteert – zou die persoon recht hebben op minstens de helft, waardoor de stichting een veel kleiner deel van de miljarden zou krijgen. Maar de Isocrates Foundation, die subsidies geeft aan journalistieke en mediabedrijven, laat het geld niet zonder slag of stoot gaan.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wie is Nicholas Puech?
Nicholas Puech is een 80-jarige erfgenaam van het Hermès-fortuin. Hij is lid van de vijfde generatie van een van de rijkste families ter wereld.

Wat is de Isocrates Foundation?
De Isocrates Foundation is een liefdadigheidsorganisatie opgericht door Nicholas Puech. De stichting geeft subsidies aan journalistieke en mediabedrijven.

Wie is de potentiële erfgenaam?
De potentiële erfgenaam is een voormalige werknemer van Puech, die in de Zwitserse krant wordt beschreven als een “domestique” van Marokkaanse afkomst. Hij was een voormalige tuinman, klusjesman en huishoudelijk werker voor Puech.

Verklarende woordenlijst

Erfgenaam: Een persoon die wettelijk gerechtigd is om het eigendom, de titel, de positie, enz. van een andere persoon te erven na diens overlijden.

Domestique: Een Franse term die ‘dienaar’ betekent. In deze context verwijst het naar een huishoudelijk werknemer.

Isocrates Foundation: Een liefdadigheidsorganisatie opgericht door Nicholas Puech die subsidies geeft aan journalistieke en mediabedrijven.

Hermès: Een Frans high fashion luxe goederen fabrikant opgericht in 1837. Het is bekend om zijn lederwaren, lifestyle accessoires, woninginrichting, parfum, sieraden, horloges en ready-to-wear kleding.

Releated

Hoe krijg je een jonger gezicht?

In de zoektocht naar een jeugdige uitstraling zijn er talloze wegen die men kan bewandelen. Het verlangen naar een jonger gezicht is een veelvoorkomende wens, en met de juiste aanpak kan dit verlangen werkelijkheid worden. Hieronder volgen enkele tips en technieken die kunnen bijdragen aan een frissere en jongere uitstraling. Gezonde Levensstijl Een gezonde levensstijl […]