Lente 2024: Ontwerpers verruilen Soigné Chic voor Werkkleding Cool

In de lente van 2024 zien we een opvallende verschuiving in de modewereld. Ontwerpers ruilen de soigné chic in voor een meer robuuste, werkgerelateerde coolheid. Deze trend is zichtbaar in de collecties van grote namen zoals Max Mara, Saint Laurent en Schiaparelli, waar utilitaire accenten een ruige rand geven aan de ontwerpen1.

Deze verschuiving naar werkkleding cool is niet alleen een esthetische keuze, maar weerspiegelt ook bredere culturele trends. De mode van de lente van 2024 vertelt verhalen die kleding verbinden met cultuur. De ontwerpen spreken niet alleen tot wat je wilt dragen, maar proberen ook het collectieve ‘waarom’ te vatten4. De functionaliteit van kleding wordt verder uitgebreid dan alleen cargozakken. Ontwerpers creëren veel looks die een verkoelend effect hebben door het gebruik van openwerkmaterialen. Deze variëren van pom-pom versierde mesh bij Bottega Veneta tot een fijn net bij Proenza Schouler, en van kunstzinnige uitsparingen bij Valentino tot een raster van schelpen bij Versace4.

De trend van werkkleding cool gaat verder dan alleen de esthetiek. Het heeft ook te maken met de associatie van werkkleding met bruikbaarheid en bescherming. Terwijl cargozakken blijven opduiken, voelen de nieuwste toevoegingen als schorten van allerlei soorten – slager, slabbetje, ober, gastvrouw – die te zien zijn bij Christian Dior, Hermès en The Row, onder andere, het nieuwst aan. Naast deze pop-overs, of ze nu functioneel of decoratief zijn, hebben sommige ontwerpers de eenvoudige vierkante halslijn van het kledingstuk geleend en toegepast op gemakkelijke zomeroutfits4.

Deze trend van werkkleding cool is een spannende ontwikkeling in de modewereld. Het belooft een lente van 2024 te brengen die zowel stijlvol als praktisch is, met een knipoog naar de robuuste esthetiek van werkkleding. Het zal interessant zijn om te zien hoe deze trend zich verder ontwikkelt en hoe het de toekomst van de mode zal beïnvloeden.

Releated

Wat heeft Cardi B gedaan?

Cardi B, een voormalig lid van Love and Hip-Hop, werd wereldberoemd nadat haar nummer ‘Bodak Yellow’ op nummer 1 belandde1. Hoewel sommigen haar verhaal als een voorbeeld zien om te volgen, is Cardi B niet geïnteresseerd in het zijn van een inspiratiebron. Ze gelooft dat haar succes te danken is aan haar unieke persoonlijkheid en niet […]

Cardi B Schittert in Haar Eerste Catwalkshow bij Balenciaga

In een opvallende wending van gebeurtenissen, maakte de hiphop-icoon Cardi B haar catwalkdebuut bij de Balenciaga herfstshow van 2024. De show, die plaatsvond op een afgezette straat in Los Angeles, trok enkele van de grootste namen uit Hollywood, waaronder Kim Kardashian, Nicole Kidman en Salma Hayek. Cardi B, bekend om haar flamboyante stijl en onverschrokken […]