Lente 2024 Trendspotting: Blozen op de Parijse Catwalks

Het voorjaar van 2024 belooft een seizoen te worden vol kleur en creativiteit, zoals blijkt uit de recente modeshows in Parijs. Een van de meest opvallende trends was het gebruik van blush, met modellen die de catwalks betraden voor merken als Chanel, Miu Miu, Coperni en Leonard met blozende wangen1. Deze trend werd verder versterkt door de opvallende make-up looks die backstage werden gecreëerd, waarbij make-up artiesten inspirerende manieren toonden om met kleur te spelen3.

Een van de meest opvallende looks was de tweevoudige lippenstift, waarbij make-up artiest Romy Soleimani speelde met kleuren uit de collectie om een look te creëren die doet denken aan een zonsopgang of zonsondergang3. Daarnaast was er een trend om de blush verder uit te breiden dan de wangen, met make-up artiest Romero Jennings die een monochromatische roze make-up look creëerde bij de Kim Shui lente show door de blush langs de jukbeenderen en rond de ogen in een C-vorm aan te brengen voor een dramatisch effect3.

Deze trends werden verder versterkt door de opvallende make-up trends die naar voren kwamen tijdens de Parijse modeweek, gekenmerkt door gedurfde keuzes van lippen tot ogen en zelfs haar4. Lippen in tinten van karmijnrood of diep bordeaux werden gedragen in donkere tinten, zelfs in de warmere maanden, terwijl ogen intense ultra-zwarte smokey looks vertoonden4. Aan de andere kant zorgde een overvloed aan glitters en veren die het haar sierden voor een gevoel van vreugde, creativiteit en lichtheid, synoniem met de zomer4.

Deze trends tonen aan dat het voorjaar van 2024 een seizoen zal zijn vol kleur en creativiteit, waarbij make-up artiesten en ontwerpers nieuwe en spannende manieren vinden om kleur te gebruiken en te spelen met traditionele make-up technieken. Het belooft een spannend seizoen te worden voor de mode- en schoonheidsindustrie.

Releated

Welke nationaliteit heeft Oprah Winfrey?

Oprah Winfrey, geboren op 29 januari 1954 in Kosciusko, Mississippi, Verenigde Staten, is een prominente televisiepersoonlijkheid, actrice en ondernemer2. Ze wordt vaak de “Koningin van alle Media” genoemd en was de rijkste Afro-Amerikaanse van de 20e eeuw1. Haar invloed op de cultuur is ongeëvenaard, met een invloed die volgens sommigen zelfs groter is dan die van universiteitspresidenten, […]

Oprah Winfrey Schittert in Paarse Paillettenjurk van Dolce & Gabbana op Academy Museum Gala 2023

Oprah Winfrey, een icoon van stijl en een belangrijke bijdrager aan de filmindustrie, blijft indruk maken. Tijdens het Academy Museum Gala 2023 schitterde ze in een paarse paillettenjurk van Dolce & Gabbana. Haar fans kunnen zich verheugen op meer memorabele verschijningen in deze feestelijke periode en daarna. Oprah Winfrey is niet alleen een televisiepersoonlijkheid, maar […]