Louis Vuitton en Frank Gehry presenteren unieke handtassencollectie op Art Basel Miami

Louis Vuitton heeft aangekondigd dat het terugkeert naar Art Basel Miami Beach om een selectie handtassen te presenteren die zijn ontworpen door de legendarische Canadees-Amerikaanse architect Frank Gehry. Deze gelimiteerde collectie is een samenwerkingscapsule die drie thema’s onderzoekt die centraal staan in Gehry’s carrière: Architectuur en Vorm, Materiaalverkenning en Dieren.

Bovendien zal zijn creatie, de Twisted Box Trunk, voor “Celebrating Monogram” worden getoond. Maar dat is niet alles, een prachtige Bear With Us Clutch, gebaseerd op Gehry’s 2014 “Bear With Us” sculptuur, zal ook te zien zijn. Andere objecten die ook in de gespecialiseerde stand te zien zullen zijn, zijn koffers, parfumflessen, originele kunstwerken, voorbereidende schetsen en architecturale modellen.

Elke handtas benadrukt de unieke combinatie van Frank Gehry’s toewijding aan design, die samensmelt met Louis Vuitton’s oog voor vakmanschap. Bijvoorbeeld, de Capucines Mini Blossom met zijn glasachtige harsblaadjes geïnspireerd door parfumflessen en gehamerd LV, gemunt naar het logo dat Gehry creëerde voor de Fondation Louis Vuitton, de iconische structuur die hij ontwierp in Parijs, is een opvallende draagtas. En dan is er ook de Capucines MM Floating Fish, die bestaat uit zorgvuldig bewerkt lederen marqueterie dat afkomstig is van vislampen die te zien zijn in de Fondation Louis Vuitton. Dan is er de Capucines MM Concrete Pockets, die een innovatieve 3D cement-effect zeefdruk bevat die de kalfslederen buitenkant van de tas de gevarieerde texturen van Frank Gehry constructies geeft.

Veelgestelde vragen

Wat is Art Basel Miami Beach?
Art Basel Miami Beach is een jaarlijkse kunstbeurs die plaatsvindt in Miami Beach, Florida. Het evenement trekt kunstenaars, verzamelaars en kunstliefhebbers van over de hele wereld en biedt een platform voor het presenteren en ontdekken van nieuwe kunstwerken.

Wie is Frank Gehry?
Frank Gehry is een gerenommeerde Canadees-Amerikaanse architect bekend om zijn innovatieve en vaak onconventionele ontwerpen. Zijn werk omvat het Guggenheim Museum in Bilbao, Spanje, en de Fondation Louis Vuitton in Parijs, Frankrijk.

Wat is de betekenis van ‘Celebrating Monogram’?
“Celebrating Monogram” is een project van Louis Vuitton waarbij verschillende ontwerpers en kunstenaars worden uitgenodigd om hun eigen interpretaties van het iconische Louis Vuitton-monogram te creëren.

Wat is marqueterie?
Marqueterie is een decoratieve techniek waarbij stukjes fineer worden gebruikt om ingewikkelde patronen of afbeeldingen te creëren. Het wordt vaak gebruikt in meubelontwerp, maar kan ook worden toegepast op andere items, zoals handtassen.

Wat is een zeefdruk?
Zeefdruk is een druktechniek waarbij een gaas wordt gebruikt om inkt over te brengen op een substraat, behalve op gebieden die ondoordringbaar zijn gemaakt voor de inkt door een blokkerende sjabloon. Het wordt vaak gebruikt in de textielindustrie en voor het maken van posters en kunstwerken.

Releated

Hoe krijg je een jonger gezicht?

In de zoektocht naar een jeugdige uitstraling zijn er talloze wegen die men kan bewandelen. Het verlangen naar een jonger gezicht is een veelvoorkomende wens, en met de juiste aanpak kan dit verlangen werkelijkheid worden. Hieronder volgen enkele tips en technieken die kunnen bijdragen aan een frissere en jongere uitstraling. Gezonde Levensstijl Een gezonde levensstijl […]