Modetrends op de Straat van New York: Varsity Jassen en Gebreide Kleding

Terwijl de New York Fashion Week (NYFW) de stad in zijn greep houdt, onthullen ontwerpers hun nieuwste creaties voor de herfst/wintercollectie van 2024. De straten van New York worden echter niet alleen gedomineerd door de catwalks, maar ook door de opvallende streetstyle die de laatste TikTok-modetrends weerspiegelt. Van de western chic tot oversized varsity jassen en gebreide kledingstukken, de invloed van sociale media op de mode is duidelijk zichtbaar in de Big Apple.

Varsity Jassen: Een Klassieke Comeback

Varsity jassen, ooit het symbool van schooltrots en teamgeest, hebben een modieuze wedergeboorte doorgemaakt. Deze jassen zijn niet alleen een hit op de rode loper van de Grammy Awards, maar ook op de straten van New York, waar ze een sportieve en nostalgische flair toevoegen aan de hedendaagse mode. De trend is zelfs zo populair dat merken zoals KidSuper in samenwerking met Starbucks een gelimiteerde editie van de varsity jas hebben uitgebracht.

Gebreide Mode: Comfort Ontmoet Stijl

Gebreide kleding is een andere trend die de koude februaridagen in New York verwarmt. Van grofgebreide truien tot fijngebreide vesten, de veelzijdigheid en het comfort van breiwerk maken het een favoriet onder de modieuze menigte. Deze trend toont aan dat comfort en stijl hand in hand kunnen gaan, vooral tijdens de koudere seizoenen.

Western Chic: De Wilde Westen Trend

De invloed van de Wild West esthetiek is ook merkbaar, met cowboyhoeden en laarzen die een opvallende verschijning maken op de straten. Deze trend, die de grenzen van traditionele mode verlegt, voegt een gedurfd en avontuurlijk element toe aan de stedelijke garderobe.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

 • Wat is NYFW?
  NYFW staat voor New York Fashion Week, een semi-jaarlijks evenement waarbij ontwerpers hun nieuwste collecties presenteren.
 • Wat zijn varsity jassen?
  Varsity jassen zijn traditioneel sportieve jassen die vaak geassocieerd worden met Amerikaanse high school en universiteitsteams.
 • Wat betekent ‘gebreide kleding’?
  Gebreide kleding verwijst naar kledingstukken die zijn gemaakt door het in elkaar lussen van garen, wat resulteert in een rekbaar en comfortabel materiaal.
 • Wat is de ‘Western Chic’ trend?
  Western Chic is een modetrend die elementen van de Amerikaanse cowboy- en Wild West-cultuur omarmt, zoals cowboyhoeden en laarzen.

Verklarende Woordenlijst

 • Streetstyle: Een mode die vooral gezien wordt in de straten van steden, in tegenstelling tot op de catwalk.
 • TikTok-modetrends: Modetrends die populair zijn geworden door het sociale mediaplatform TikTok.
 • Catwalks: De podia waarop modellen de kleding van ontwerpers tonen tijdens modeshows.
 • Sportieve flair: Een stijl die elementen van sportkleding bevat, wat een actieve en casual look geeft.
 • Grofgebreid: Een breitechniek waarbij dikker garen en grotere steken worden gebruikt voor een robuustere textuur.

Releated

Hoe krijg je een jonger gezicht?

In de zoektocht naar een jeugdige uitstraling zijn er talloze wegen die men kan bewandelen. Het verlangen naar een jonger gezicht is een veelvoorkomende wens, en met de juiste aanpak kan dit verlangen werkelijkheid worden. Hieronder volgen enkele tips en technieken die kunnen bijdragen aan een frissere en jongere uitstraling. Gezonde Levensstijl Een gezonde levensstijl […]