Nicolas Ghesquière blijft aan als artistiek directeur bij Louis Vuitton

Louis Vuitton, het grootste luxe merk ter wereld, heeft het contract van Nicolas Ghesquière, de artistiek directeur van de damescollecties, met vijf jaar verlengd. Deze beslissing markeert een periode van continuïteit en erkenning voor Ghesquière’s aanzienlijke bijdrage aan de indrukwekkende groeitraject van het merk1.

Ghesquière, die dit jaar zijn 10-jarig jubileum als artistiek directeur van het merk viert, heeft een belangrijke rol gespeeld in de drievoudige omzetgroei van Louis Vuitton sinds hij in 2013 bij het merk kwam1. Zijn nauwgezette en experimentele benadering van ontwerpen heeft geresulteerd in een reeks accessoires die vaste producten zijn geworden, waaronder de Twist, Petite Boîte Chapeau, Palm Springs, Cannes, Dauphine, Coussin, Loop, Side Trunk, Camera Box en Atlantis modellen1.

Pietro Beccari, de nieuwe voorzitter en CEO van Louis Vuitton, beschrijft Ghesquière als een ware ontwerper en couturier die alles met de hand schetst. Beccari benadrukt dat er niet veel ontwerpers zijn die dat kunnen en prijst Ghesquière’s Franse achtergrond, die nauw aansluit bij de cultuur van Louis Vuitton1.

Ghesquière zelf is verheugd over de contractverlenging en ziet het als een erkenning van zijn prestaties in de afgelopen 10 jaar. Hij kijkt uit naar het schrijven van een nieuw hoofdstuk bij Louis Vuitton, een merk dat volgens hem “vol mogelijkheden” is1.

Veelgestelde vragen

Wie is Nicolas Ghesquière?
Nicolas Ghesquière is een Franse modeontwerper die bekend staat om zijn nauwgezette en experimentele benadering van ontwerpen. Hij is de artistiek directeur van de damescollecties bij Louis Vuitton en heeft een belangrijke rol gespeeld in de groei van het merk1.

Wat is de rol van een artistiek directeur?
Een artistiek directeur is verantwoordelijk voor het creatieve beleid en de artistieke richting van een bedrijf. In de mode-industrie kan dit onder meer het ontwerpen van collecties, het bepalen van de esthetiek van het merk en het leiden van fotoshoots en modeshows omvatten.

Wat is Louis Vuitton?
Louis Vuitton is een Frans modehuis en luxemerk dat bekend staat om zijn lederwaren, kleding, schoenen en accessoires. Het merk is opgericht in 1854 en is nu een van de grootste luxe merken ter wereld1.

Wat betekent contractverlenging?
Contractverlenging betekent dat een bestaand contract tussen twee partijen wordt verlengd voor een bepaalde periode. In dit geval heeft Louis Vuitton het contract van Nicolas Ghesquière als artistiek directeur met vijf jaar verlengd1.

Verklarende woordenlijst

Artistiek directeur: Een persoon die verantwoordelijk is voor het creatieve beleid en de artistieke richting van een bedrijf.

Contractverlenging: Het proces waarbij een bestaand contract tussen twee partijen wordt verlengd voor een bepaalde periode.

Luxe merk: Een merk dat producten of diensten van hoge kwaliteit en prijs aanbiedt, vaak geassocieerd met status en prestige.

Modehuis: Een bedrijf dat modeartikelen produceert, zoals kleding, schoenen en accessoires.

Releated

Wat heeft Cardi B gedaan?

Cardi B, een voormalig lid van Love and Hip-Hop, werd wereldberoemd nadat haar nummer ‘Bodak Yellow’ op nummer 1 belandde1. Hoewel sommigen haar verhaal als een voorbeeld zien om te volgen, is Cardi B niet geïnteresseerd in het zijn van een inspiratiebron. Ze gelooft dat haar succes te danken is aan haar unieke persoonlijkheid en niet […]

Cardi B Schittert in Haar Eerste Catwalkshow bij Balenciaga

In een opvallende wending van gebeurtenissen, maakte de hiphop-icoon Cardi B haar catwalkdebuut bij de Balenciaga herfstshow van 2024. De show, die plaatsvond op een afgezette straat in Los Angeles, trok enkele van de grootste namen uit Hollywood, waaronder Kim Kardashian, Nicole Kidman en Salma Hayek. Cardi B, bekend om haar flamboyante stijl en onverschrokken […]