Saint Laurent onthult grootste winkel tot nu toe op de Champs-Élysées in Parijs

Saint Laurent, het iconische modehuis, heeft de deuren geopend van zijn grootste flagship store tot nu toe. De gloednieuwe winkel is gevestigd in een historisch pand aan de prestigieuze avenue des Champs-Élysées in Parijs.

De creatief directeur van het huis, Anthony Vaccarello, heeft een fris ontwerpconcept geïntroduceerd in de boetiek. Het concept is een fusie van de originele architectonische elementen van het gebouw en de artistieke genen van het erfgoedmodemerk. Vaccarello zei in een verklaring: “Ik wilde een van de wensen van Yves Saint Laurent realiseren toen hij in Parijs aankwam en zei dat hij wilde dat zijn naam in vurige letters op de Champs-Élysées werd geschreven.

“Het gebouw heeft een gerestaureerde Haussmanniaanse gevel, waar de droom van Yves Saint Laurent werkelijkheid wordt. Binnenin is er een spel tussen ruwe en verfijnde afwerkingen over vier verdiepingen, met enorme marmeren planken bevestigd aan cementen muren.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een flagship store?
Een flagship store is de belangrijkste winkel van een merk of een winkelketen. Het is vaak de grootste winkel en bevindt zich meestal in een prominente locatie. Het dient als het “vlaggenschip” van het merk en toont vaak de volledige productlijn van het merk.

Wie is Anthony Vaccarello?
Anthony Vaccarello is een Belgische modeontwerper en de huidige creatief directeur van Saint Laurent. Hij staat bekend om zijn verfijnde en moderne ontwerpen.

Wat is een Haussmanniaanse gevel?
Een Haussmanniaanse gevel verwijst naar de architecturale stijl die populair was tijdens de regering van Baron Haussmann in Parijs in de tweede helft van de 19e eeuw. Kenmerken van deze stijl zijn onder meer symmetrische gevels, balkons over de gehele breedte en hoge plafonds.

Wie was Yves Saint Laurent?
Yves Saint Laurent was een invloedrijke Franse modeontwerper die bekend stond om zijn moderne en iconische ontwerpen. Hij was de oprichter van het modehuis Saint Laurent1.

Releated

Hoe krijg je een jonger gezicht?

In de zoektocht naar een jeugdige uitstraling zijn er talloze wegen die men kan bewandelen. Het verlangen naar een jonger gezicht is een veelvoorkomende wens, en met de juiste aanpak kan dit verlangen werkelijkheid worden. Hieronder volgen enkele tips en technieken die kunnen bijdragen aan een frissere en jongere uitstraling. Gezonde Levensstijl Een gezonde levensstijl […]