Terugkeer van Y2K Modeklassiekers door Louis Vuitton

Louis Vuitton, het toonaangevende Franse luxemerk, heeft aangekondigd dat het een nieuwe collectie lanceert die de iconische stijl van de vroege jaren 2000 viert. De collectie, die op Nieuwjaarsdag wordt gelanceerd, omvat de herintroductie van de Monogram Vernis en Monogram Denim lijnen, bekend om hun kenmerkende leerwaren, schoenen en accessoires. Deze stap is een duidelijke knipoog naar de hernieuwde interesse in Y2K-mode onder de Gen Z-consumenten.

De digitale campagne voor de collectie, genaamd LV Remix, wordt ondersteund door beelden van vier artiesten die de geest van de collectie belichamen. Onder hen is Phoebe Dynevor, bekend van de serie “Bridgerton”, die een Nano Speedy Denim tas en bijpassende baseballpet presenteert. Nana Ouyang, een Taiwanese zangeres en actrice, toont de Croissant MM Denim tas, een moderne interpretatie van een ontwerp uit 2002, samen met bijpassende slippers. Lous and the Yakuza, een Congolees-Belgische zangeres en rapper, is te zien met de Pochette Hills Denim tas, die de nostalgie naar het tijdperk van Marc Jacobs als creatief directeur van de damesmode bij Vuitton oproept.

Deze collectie is niet alleen een eerbetoon aan het verleden, maar ook een blik op de toekomst van modeontwerp, waarbij de grenzen van creativiteit en innovatie worden verkend, zoals ook blijkt uit het Louis Vuitton Accessories Design Graduates Initiative.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

 1. Wat is Y2K-mode?
  Y2K-mode verwijst naar de modetrends en stijlen die populair waren rond de overgang van het jaar 2000, gekenmerkt door opvallende logo’s, denim en futuristische details.
 2. Wie is Marc Jacobs?
  Marc Jacobs is een Amerikaanse modeontwerper die van 1997 tot 2013 de creatief directeur was van Louis Vuitton, waar hij bekend stond om zijn innovatieve en trendsettende ontwerpen.
 3. Wat is het Louis Vuitton Accessories Design Graduates Initiative?
  Het is een initiatief van Louis Vuitton om innovatie, creativiteit en talent van designstudenten te belonen en te stimuleren.

Verklarende Woordenlijst

 • Monogram Vernis: Een lijn van Louis Vuitton die bekend staat om zijn gelakte lederwaren met het LV-monogram.
 • Monogram Denim: Een collectie van Louis Vuitton die denim combineert met het klassieke monogramontwerp.
 • Gen Z: De generatie geboren tussen midden jaren ’90 en vroege jaren 2010, bekend om hun digitale geletterdheid en unieke modevoorkeuren.
 • Digitale Campagne: Een marketingstrategie die gebruikmaakt van digitale platforms zoals sociale media en websites om een product of merk te promoten.

Releated

Hoe krijg je een jonger gezicht?

In de zoektocht naar een jeugdige uitstraling zijn er talloze wegen die men kan bewandelen. Het verlangen naar een jonger gezicht is een veelvoorkomende wens, en met de juiste aanpak kan dit verlangen werkelijkheid worden. Hieronder volgen enkele tips en technieken die kunnen bijdragen aan een frissere en jongere uitstraling. Gezonde Levensstijl Een gezonde levensstijl […]