Van Catwalk naar Kerk: Italiaanse Topmodel Kiest voor het Priesterschap

Edoardo Santini, ooit uitgeroepen tot ‘de knapste man van Italië’, heeft besloten zijn succesvolle modellencarrière achter zich te laten en een geheel nieuwe weg in te slaan. Deze 21-jarige Italiaan, die in 2019 op 17-jarige leeftijd de titel van knapste jongeman in zijn land won, heeft besloten om het seminarie binnen te gaan en priester te worden.

Een Onverwachte Wending

Santini, die ook droomde van een carrière als danser, zwemmer en acteur, leek voorbestemd om een grote ster te worden in de modewereld. Zijn overwinning in de nationale schoonheidswedstrijd opende de deuren naar de wereld van de mode, maar het lijkt erop dat het goddelijke plan anders was. Santini heeft besloten om te blijven schitteren, maar dan weg van de schijnwerpers en catwalks.

Een Moedige Eerste Stap

In een video die op 23 november op sociale media werd geplaatst, legde Santini uit dat hij op weg is om, “als God het wil, een priester te worden”. Hij vertelde dat hij in de afgelopen jaren mensen heeft ontmoet die hem, door hem hun liefde voor God te tonen, hebben geïnspireerd om deze nieuwe weg in te slaan.

FAQ

Wie is Edoardo Santini?
Edoardo Santini is een 21-jarige Italiaan die in 2019, toen hij 17 was, de titel van de knapste jongeman in zijn land won. Hij was een succesvol model, maar heeft besloten om het seminarie binnen te gaan en priester te worden.

Wat is een seminarie?
Een seminarie is een opleidingsinstituut voor mensen die priester willen worden. Het biedt theologische, spirituele en pastorale training.

Wat betekent het om priester te worden?
Het worden van een priester betekent dat je een leven van dienstbaarheid aan God en de kerk kiest. Priesters leiden de liturgie, geven sacramenten en bieden geestelijke begeleiding aan hun gemeenschap.

Verklarende Woordenlijst

Seminarie: Een opleidingsinstituut voor mensen die priester willen worden. Het biedt theologische, spirituele en pastorale training.

Priester: Een geestelijke in de christelijke kerk die is gewijd om bepaalde rituelen en sacramenten uit te voeren.

Sacramenten: Heilige rituelen in de christelijke kerk die een bijzondere genade van God vertegenwoordigen, zoals de doop en de eucharistie.

Liturgie: De geordende vorm van publieke eredienst in de christelijke kerk.

Releated

Hoe krijg je een jonger gezicht?

In de zoektocht naar een jeugdige uitstraling zijn er talloze wegen die men kan bewandelen. Het verlangen naar een jonger gezicht is een veelvoorkomende wens, en met de juiste aanpak kan dit verlangen werkelijkheid worden. Hieronder volgen enkele tips en technieken die kunnen bijdragen aan een frissere en jongere uitstraling. Gezonde Levensstijl Een gezonde levensstijl […]