Vernieuwende Marketingstrategieën in de Mode van 2023

In 2023 hebben modemerken nieuwe hoogten bereikt in het creëren van buzz rond hun collecties en shows. De sleutel tot hun succes? Een naadloze integratie van mode en entertainment, gecombineerd met de invloed van Aziatisch-Pacifische influencers en de magie van bestemmingsmodeshows. Deze elementen hebben samen een nieuw tijdperk in de mode-industrie ingeluid, waarbij de verhalen van merken zich uitstrekken ver voorbij het product zelf.

Serge Carreira, directeur van het initiatief voor opkomende merken bij de Fédération de la Haute Couture et de la Mode en docent aan Sciences Po, benadrukt het belang van entertainment en ervaringen in het creëren van voorkeur voor merken. Bestemmingsmodeshows, die catwalkcollecties combineren met Instagramwaardige ervaringen, hebben hierin een cruciale rol gespeeld. De cijfers liegen er niet om: grote merken domineren de top 15 shows van het jaar, met slechts één klein merk, Schiaparelli SS24, die opvalt in termen van verdiende media-aandacht.

FAQ

Wat is een bestemmingsmodeshow?
Een bestemmingsmodeshow is een modeshow die plaatsvindt op een unieke, vaak exotische locatie die extra aantrekkingskracht biedt door de omgeving en de ervaring die het biedt.

Wie is Serge Carreira?
Serge Carreira is de directeur van het initiatief voor opkomende merken bij de Fédération de la Haute Couture et de la Mode en is ook docent aan Sciences Po.

Wat betekent ‘earned media value’ (EMV)?
Earned media value (EMV) is een maatstaf voor de waarde van media-aandacht die een merk ontvangt zonder daarvoor te betalen, zoals door mond-tot-mondreclame of sociale media-aandacht.

Uitleg van Gebruikte Termen

APAC influencers:
Influencers uit de Aziatisch-Pacifische regio die een aanzienlijke invloed hebben op consumentengedrag en trends, vooral in de mode-industrie.

Fédération de la Haute Couture et de la Mode:
Een Franse organisatie die de belangen van de haute couture en mode-industrie vertegenwoordigt en evenementen zoals Paris Fashion Week organiseert.

Sciences Po:
Een gerenommeerde sociale wetenschappen universiteit in Frankrijk, bekend om zijn politieke en economische studies.Door deze strategieën te blijven ontwikkelen, zetten modemerken de toon voor een toekomst waarin de grenzen tussen mode, kunst en persoonlijke ervaringen steeds verder vervagen.

Releated

Hoe krijg je een jonger gezicht?

In de zoektocht naar een jeugdige uitstraling zijn er talloze wegen die men kan bewandelen. Het verlangen naar een jonger gezicht is een veelvoorkomende wens, en met de juiste aanpak kan dit verlangen werkelijkheid worden. Hieronder volgen enkele tips en technieken die kunnen bijdragen aan een frissere en jongere uitstraling. Gezonde Levensstijl Een gezonde levensstijl […]