Waarom werd de basis van Louis Vuitton gebouwd?

De Fondation Louis Vuitton, een publiek museum voor hedendaagse kunst, is een geschenk aan de stad Parijs en een sprankelend ornament voor de stad3. Het gebouw, ontworpen door Frank Gehry, is een architectonisch meesterwerk dat al zijn plaats heeft ingenomen tussen de iconische werken van de architectuur van de 21e eeuw1.

Het ontwerp van het gebouw, dat vormen onthult die tot nu toe nooit eerder waren bedacht, is de weerspiegeling van het unieke, creatieve en innovatieve project dat de Fondation Louis Vuitton is1. Het gebouw is ontworpen met een sterke nadruk op duurzame ontwikkeling, waarbij de ecologische en menselijke basis in elke fase van het project is geïntegreerd: van ontwerp tot constructie1.

De Fondation Louis Vuitton nodigt ons uit om werken en creaties te bekijken die zijn verzameld of in opdracht zijn gemaakt vanwege hun relevantie voor specifieke voorkeuren en duidelijk uitgedrukte benaderingen2. Het stelt bezoekers in staat om vertrouwd te raken met en dichter bij nieuwere creaties te komen. Inderdaad, het kijken naar het verleden kan de beste manier zijn om ontvankelijker te worden voor de meest onverwachte ideeën2.

Bovendien heeft Louis Vuitton onlangs een limited-edition handtassencollectie onthuld, ontworpen door Frank Gehry, op Art Basel Miami Beach5. De collectie omvat ontwerpen gebaseerd op het klassieke Capucines-silhouet van het merk, de Twisted Box Trunk en een Bear With Us Clutch (geïnspireerd op Gehry’s 2014 Bear With Us-sculptuur)5.

Veelgestelde Vragen

Wat is de Fondation Louis Vuitton?
De Fondation Louis Vuitton is een publiek museum voor hedendaagse kunst in Parijs, ontworpen door de beroemde architect Frank Gehry.

Wie is Frank Gehry?
Frank Gehry is een wereldberoemde Canadees-Amerikaanse architect bekend om zijn baanbrekende en innovatieve ontwerpen. Hij is de ontwerper van de Fondation Louis Vuitton.

Wat is de limited-edition handtassencollectie van Louis Vuitton en Frank Gehry?
Dit is een speciale collectie handtassen ontworpen door Frank Gehry voor Louis Vuitton. De collectie werd onthuld op Art Basel Miami Beach en omvat ontwerpen gebaseerd op het klassieke Capucines-silhouet van het merk, de Twisted Box Trunk en een Bear With Us Clutch.

Verklarende Woordenlijst

Fondation Louis Vuitton: Een publiek museum voor hedendaagse kunst in Parijs, ontworpen door Frank Gehry.

Frank Gehry: Een wereldberoemde Canadees-Amerikaanse architect bekend om zijn baanbrekende en innovatieve ontwerpen.

Capucines-silhouet: Een klassiek handtasontwerp van Louis Vuitton.

Twisted Box Trunk: Een uniek handtasontwerp van Frank Gehry voor Louis Vuitton.

Bear With Us Clutch: Een handtas ontworpen door Frank Gehry voor Louis Vuitton, geïnspireerd op zijn 2014 Bear With Us-sculptuur.

Art Basel Miami Beach: Een jaarlijkse kunstbeurs in Miami Beach, Florida, waar kunstenaars en kunstliefhebbers van over de hele wereld samenkomen.

Releated

Hoe krijg je een jonger gezicht?

In de zoektocht naar een jeugdige uitstraling zijn er talloze wegen die men kan bewandelen. Het verlangen naar een jonger gezicht is een veelvoorkomende wens, en met de juiste aanpak kan dit verlangen werkelijkheid worden. Hieronder volgen enkele tips en technieken die kunnen bijdragen aan een frissere en jongere uitstraling. Gezonde Levensstijl Een gezonde levensstijl […]