Wat is het best verkochte album van Diana Ross?

Diana Ross, een van de meest succesvolle vrouwelijke artiesten in de muziekgeschiedenis, heeft een indrukwekkende discografie op haar naam staan. Haar 11e studioalbum “Diana”, uitgebracht in 1980, blijft echter het best verkochte album van haar carrière, met meer dan 10 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd4.

“Diana” markeerde een keerpunt in Ross’s carrière. Na vier jaar zonder een top 10-hit, was er professioneel risico verbonden aan dit nieuwe album. Ross wilde echter een frisser, moderner geluid en benaderde Nile Rodgers van Chic om een nieuw album voor haar te creëren23. Het resultaat was een meesterwerk van pop- en dansmuziek dat 52 weken op de hitlijsten bleef staan2.

Het album bevatte hits zoals “Upside Down” (No. 1), “My Old Piano” (No. 5) en “I’m Coming Out” (No. 13). “I’m Coming Out” is sindsdien een anthem geworden voor de LGBT-beweging3. Het album “Diana” blijft tot op de dag van vandaag Ross’s best verkochte studioalbum3.

Veelgestelde Vragen

Wat is het best verkochte album van Diana Ross?

Het best verkochte album van Diana Ross is haar 11e studioalbum “Diana”, dat meer dan 10 miljoen exemplaren wereldwijd heeft verkocht4.

Wie heeft het album “Diana” geproduceerd?

Het album “Diana” werd geproduceerd door Nile Rodgers van Chic, die Ross benaderde om een nieuw album voor haar te creëren met een frisser, moderner geluid3.

Welke hits staan op het album “Diana”?

Het album “Diana” bevat hits zoals “Upside Down” (No. 1), “My Old Piano” (No. 5) en “I’m Coming Out” (No. 13)3.

Verklarende Woordenlijst

Studioalbum: Een studioalbum is een album van muziektracks die in de studio zijn opgenomen, in tegenstelling tot een livealbum, dat is opgenomen tijdens een liveoptreden.

Hitlijsten: Hitlijsten zijn lijsten die de populariteit van nummers en albums rangschikken, meestal op basis van verkoopcijfers en radio-airplay.

LGBT-beweging: De LGBT-beweging is een sociale beweging die pleit voor de rechten van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders.

Releated

Hoe krijg je een jonger gezicht?

In de zoektocht naar een jeugdige uitstraling zijn er talloze wegen die men kan bewandelen. Het verlangen naar een jonger gezicht is een veelvoorkomende wens, en met de juiste aanpak kan dit verlangen werkelijkheid worden. Hieronder volgen enkele tips en technieken die kunnen bijdragen aan een frissere en jongere uitstraling. Gezonde Levensstijl Een gezonde levensstijl […]