Welke materialen gebruikt Nike?

Nike, een wereldleider in sportkleding en -uitrusting, maakt gebruik van een verscheidenheid aan materialen in hun producten. Deze materialen variëren van traditionele stoffen tot innovatieve, duurzame materialen die zijn ontworpen om de impact op het milieu te verminderen.

Een van de belangrijkste materialen die Nike gebruikt, is Nike Air, een lichtgewicht, veerkrachtig materiaal dat wordt gebruikt in de zolen van veel van hun schoenen. Daarnaast gebruikt Nike ook Nike Flyknit, een hoogwaardige stof die is ontworpen om lichtgewicht en ademend te zijn, en Nike Flyleather, een duurzaam en flexibel materiaal dat wordt gebruikt in hun schoenen. Andere materialen die Nike gebruikt zijn gerecycled polyester, duurzaam katoen en gerecycled nylon2.

Innovatie en Duurzaamheid bij Nike

Nike streeft ernaar om efficiëntere materialen uit te vinden en bestaande plastics, garen en textiel te hergebruiken. Dit maakt deel uit van hun inzet om de CO2-voetafdruk van hun producten te verminderen en afvalvrije productie te bereiken. Een voorbeeld van deze inspanningen is Nike Forward, een nieuw materiaal gemaakt van ultradunne lagen die zijn samengeperst met behulp van een perforatietechniek. Dit materiaal is superzacht, warm en licht, en de eerste collectie die het gebruikt heeft een CO2-voetafdruk die gemiddeld 75% kleiner is dan die van hun traditionele knit fleece2.

Nike’s Toekomstgerichte Benadering

Naast het gebruik van duurzame materialen, is Nike ook gericht op het vinden van alternatieve manieren om producten te produceren, items langer te gebruiken en ze een tweede leven te geven. Dit maakt deel uit van hun bredere strategie om een CO2-neutraal en afvalvrij proces te bereiken. Ze hebben ook hun circulaire designfilosofie opnieuw gedefinieerd, met het ‘Sunburst’-symbool dat nu staat voor hun Move to Zero-missie2.

Samengevat, Nike’s benadering van materialen is er een van innovatie en duurzaamheid, waarbij ze voortdurend nieuwe manieren zoeken om de prestaties van hun producten te verbeteren terwijl ze de impact op het milieu verminderen.

Releated

Welke nationaliteit heeft Oprah Winfrey?

Oprah Winfrey, geboren op 29 januari 1954 in Kosciusko, Mississippi, Verenigde Staten, is een prominente televisiepersoonlijkheid, actrice en ondernemer2. Ze wordt vaak de “Koningin van alle Media” genoemd en was de rijkste Afro-Amerikaanse van de 20e eeuw1. Haar invloed op de cultuur is ongeëvenaard, met een invloed die volgens sommigen zelfs groter is dan die van universiteitspresidenten, […]

Oprah Winfrey Schittert in Paarse Paillettenjurk van Dolce & Gabbana op Academy Museum Gala 2023

Oprah Winfrey, een icoon van stijl en een belangrijke bijdrager aan de filmindustrie, blijft indruk maken. Tijdens het Academy Museum Gala 2023 schitterde ze in een paarse paillettenjurk van Dolce & Gabbana. Haar fans kunnen zich verheugen op meer memorabele verschijningen in deze feestelijke periode en daarna. Oprah Winfrey is niet alleen een televisiepersoonlijkheid, maar […]