Welke merken zijn er in modetrend 2023?

In 2023 zien we een opmerkelijke verschuiving in de modewereld. De trends van dit jaar zijn gericht op bruikbaarheid, met cargo broeken, denim en draagbare silhouetten die allemaal worden onderschreven door de lente- en herfstcollecties1.

De Terugkeer van het Balletcore

Een van de meest opvallende trends van dit jaar is de terugkeer van de balletcore esthetiek. Deze trend, die lang een terugkerend thema is geweest in de mode, heeft dit jaar met nieuwe kracht de overhand genomen1.

De Kracht van Rood

Een andere trend die opvalt, is de opkomst van de kleur rood. Sterke, gedurfde tinten rood duiken overal op en verdienen een plek in je garderobe. Ontwerpers zoals Fendi en Bottega Veneta toonden hoofd-tot-teen rode looks die dienen als perfecte inspiratie voor degenen die een statement willen maken2.

De Maxi Jurk

De maxi jurk is terug, maar in plaats van de eens geliefde bohemien vormen en silhouetten, is de nieuwe look langer, slanker, minimalistischer en uiteindelijk meer gestroomlijnd3.

De Invloed van Beroemdheden

De invloed van beroemdheden blijft essentieel in de modewereld. Van Lionel Messi’s uitverkochte Inter Miami jersey tot de Chanel zonnebril gedragen door Lily Rose Depp in The Idol, beroemdheden blijven een grote rol spelen in het bepalen van modetrends4.

De Heropleving van de Preppy Stijl

In het tijdperk van stealth wealth en low key rijke kleding, is het alleen maar natuurlijk dat de preppy stijl en de bijbehorende klassieke stijlen weer in de mode komen5.

Veelgestelde Vragen

Wat is balletcore?
Balletcore is een modetrend die geïnspireerd is op de esthetiek van balletkleding. Het omvat items zoals tutu’s, balletschoenen en strakke leggings1.

Wat is stealth wealth?
Stealth wealth verwijst naar het idee van rijkdom verbergen door het dragen van eenvoudige, onopvallende kleding. Het is een reactie op de opzichtige displays van rijkdom die vaak geassocieerd worden met high fashion5.

Wat is een maxi jurk?
Een maxi jurk is een jurk die tot aan de enkels reikt. Het is een populaire keuze voor zomerse evenementen en wordt vaak geassocieerd met boho-chic stijlen3.

Verklarende Woordenlijst

Balletcore: Een modetrend geïnspireerd op de esthetiek van balletkleding.

Stealth Wealth: Het idee van rijkdom verbergen door het dragen van eenvoudige, onopvallende kleding.

Maxi Jurk: Een jurk die tot aan de enkels reikt. Het is een populaire keuze voor zomerse evenementen en wordt vaak geassocieerd met boho-chic stijlen.

Releated

Hoe krijg je een jonger gezicht?

In de zoektocht naar een jeugdige uitstraling zijn er talloze wegen die men kan bewandelen. Het verlangen naar een jonger gezicht is een veelvoorkomende wens, en met de juiste aanpak kan dit verlangen werkelijkheid worden. Hieronder volgen enkele tips en technieken die kunnen bijdragen aan een frissere en jongere uitstraling. Gezonde Levensstijl Een gezonde levensstijl […]