Welke nationaliteit heeft Gisele Bündchen?

Gisele Bündchen, geboren op 20 juli 1980 in Horizontina, Rio Grande do Sul, Brazilië, is een van de meest bekende gezichten in de modewereld. Ze werd ontdekt op 14-jarige leeftijd in een winkelcentrum en heeft sindsdien een indrukwekkende carrière opgebouwd125.

Bündchen werd geboren en getogen in Brazilië, waar ze opgroeide in een klein landelijk stadje in het zuiden van het land. Haar ouders waren universitair docent en bankbediende. Ze heeft vijf zussen, waaronder een tweelingzus2.

In 1994 werd Bündchen ontdekt door een modellenscout van Elite Model Management, een van de grootste modellenbureaus ter wereld. Ze deed mee aan de Look of the Year modellenwedstrijd van het bureau, waar ze nationaal tweede werd en wereldwijd vierde2.

Het volgende jaar verhuisde Bündchen naar New York City om haar professionele modellencarrière te lanceren. In 1997 verscheen ze op de cover van de Braziliaanse editie van Vogue, waarmee ze erkenning kreeg in de industrie. Ondanks haar meer voluptueuze figuur, in schril contrast met de toen in de mode zijnde magere modellen, bleef Bündchen verschijnen op de covers van de toonaangevende publicaties in de industrie2.

Bündchen heeft ook lucratieve contracten met enkele van de grootste bedrijven ter wereld. Haar contract met Victoria’s Secret is het grootste in de mode-industrie. Ze heeft ook deals met Louis Vuitton, Christian Dior, Bulgari, Dolce & Gabbana, Valentino, Joop!, Otto, Lanvin, Guerlain, Nivea, DSquared, St. John, Colcci, Vivo, Vogue Eyewear en Grendene5.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is de nationaliteit van Gisele Bündchen?

Gisele Bündchen is van Braziliaanse nationaliteit. Ze werd geboren in Horizontina, Rio Grande do Sul, Brazilië12.

Hoe werd Gisele Bündchen ontdekt?

Gisele Bündchen werd op 14-jarige leeftijd ontdekt in een winkelcentrum door een modellenscout van Elite Model Management2.

Voor welke merken heeft Gisele Bündchen gewerkt?

Gisele Bündchen heeft gewerkt voor merken als Victoria’s Secret, Louis Vuitton, Christian Dior, Bulgari, Dolce & Gabbana, Valentino, Joop!, Otto, Lanvin, Guerlain, Nivea, DSquared, St. John, Colcci, Vivo, Vogue Eyewear en Grendene5.

Verklarende woordenlijst

Supermodel: Een zeer succesvol en bekend model dat vaak werkt voor internationale modehuizen en merken.

Elite Model Management: Een van de grootste modellenbureaus ter wereld, bekend om het ontdekken en begeleiden van enkele van de meest bekende modellen in de industrie.

Victoria’s Secret: Een Amerikaans merk dat bekend staat om zijn lingerie, kleding en schoonheidsproducten. Het merk is ook bekend om zijn jaarlijkse modeshow.

Vogue: Een invloedrijk mode- en lifestylemagazine dat wereldwijd wordt uitgegeven. Het staat bekend om zijn fotografie en heeft vaak beroemdheden en supermodellen op de cover.

Releated

Hoe krijg je een jonger gezicht?

In de zoektocht naar een jeugdige uitstraling zijn er talloze wegen die men kan bewandelen. Het verlangen naar een jonger gezicht is een veelvoorkomende wens, en met de juiste aanpak kan dit verlangen werkelijkheid worden. Hieronder volgen enkele tips en technieken die kunnen bijdragen aan een frissere en jongere uitstraling. Gezonde Levensstijl Een gezonde levensstijl […]